Synetiq - Ad performance through emotions | Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
16257
post-template-default,single,single-post,postid-16257,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez

A Synetiq az érzelmeket másodpercről másodpercre tárja fel számodra.

Nem (csak) egy összbenyomást ad, hogy tetszett-e a közönségnek a film, hanem a biometrikus mérésnek és a neuromarketingben megszokotthoz képest (10-12 fő)  jóval nagyobb mintának (min. 60+ fő/ reklám) köszönhetően megkérdőjelezhetetlenül tárja fel a valós érzelmi reakciókat. Ezeket nem érdemes figyelmen kívül hagynod, amikor:

1. egy új kampányt tervezel

2. rövidíted, vagy átalakítod meglévő kreatívod

3. a célközönségre szabod a hirdetésed

Az érzelmi változások egy alapvonalhoz (baseline) viszonyítva kerülnek bemutatásra. Ezt tekintheted neutrális alapállapotnak. Ezt az adott hónapban résztvevő összes “teszter” (válaszadó) érzelmi reakciójának átlaga adja meg.

 

 

Most pedig megmutatjuk, hogy értelmezheted az érzelmi görbéket 😉

1. Engagement

 

A legfontosabb ezek közül az érzelmi bevonódás, azaz a reklám figyelem-kiváltó és fenntartó képessége (Engagement). A görbe segítségével nyomon követheted a nézők érdeklődésének, érzelmi bevonódásának alakulását, valamint azt is, hogy mennyire fogékonyak az üzenetre. A görbe változásainak tendenciái alapján következtethetsz a reklám üzenetátvivő képességére is. Emellett azt is láthatod, hogy a film mely részei okoztak jelentősebb kognitív terhelést a célcsoport számára.

Ha a reklám alatt az Engagement görbe növekvő tendenciát mutat, akkor sikerült felkeltenie a nézők érdeklődését. Érdemes lehet megvizsgálni, hogy a reklám mely jelenetei okoznak változást a görbe dinamikájában, van-e olyan pont, ahol egy tendencia megtörik, akár pozitív, akár negatív irányba?

 

 

 

2. Approach

 

Az Approach görbe mutatja, hogy a nézők mennyire érzik magukat kellemesen vagy éppen kellemetlenül a jelenet közben, vonzó-e számukra amit látnak és hallanak, vagy inkább szeretnék elkerülni azt. Ha a reklám láttán az Approach görbe nagy amplitúdójú mozgást mutat, az azt jelenti, hogy  a kreatív képes volt intenzív érzelmeket kiváltani a közönségből, tehát képes volt mély érzelmi lenyomatot hagyni maga után.

 

 

 

3. Excitement

 

A harmadik görbe az Excitement, mely kiegészíti és árnyalja az előzőek által felfestett képett. Olyan intenzív, zsigeri érzelmek megjelenését figyelheted meg segítségével, mint az izgatottság, kíváncsiság, humor, meglepődés, zavartság, irritáltság vagy a bosszúság. Elemzéseinkben gyakran láthatsz egy kis piros nyilat, ezt abban az esetben használjuk, ha a nézőben valamilyen diszkomfort érzet lép fel a kreatív hatására. Ekkor a növekvő Excitementtel egy időben az Approach görbe meredeken csökkenő tendenciát mutat. Az esetleges negatív hatástól azonban nem kell feltétlenül megijedni. Érdemes figyelembe venni, hogy mi volt az adott jelenet célja. Amennyiben valamilyen kellemetlen élménnyel szeretett volna empátiát kiváltani a nézőben, úgy ennek a hatásnak egyértelműen örülhetünk, hiszen a negatív érzelem megjelenése azt mutatja, hogy a néző képes rezonálni a reklámban bemutatott helyzettel, azaz képes magára vonatkoztatni azt.

 

 

Minden érzelmi görbéből akkurátus számítással érzelmi score-ok is keletkeznek, így a reklámok a metrikák segítségével összehasonlíthatók és jellemezhetők.

 

A Synetiq kutatásaival a reklámok tudatos (kérdőíves) értékelését sem kell nélkülöznöd. Ezekből olyan mutatók keletkeznek, mint pl. a Preceived reach +1 (a reklámmal már legalább egyszer találkozók aránya), a Brand fit, az Activation és a Relevance. Mivel a Synetiq adatbázisa hónapról hónapra legalább 80 reklámmal bővül és mára már több ezer reklám került mérésre ugyanazzal a módszertannal,így szinte bármilyen benchmarkhoz hasonlíthatod a hirdetéseidet. Ügyfeleink leggyakrabban éves szektoriális benchmarkot választanak.

 

 

Amennyiben szeretnél tőlünk mély reklámelemzést igényelni a saját vagy versenytárs reklámokra, keress minket:

Halmos Júlia Csenge - ügyfélkapcsolati vezető, csenge@synetiq.net vagy
Markó Eszter - ügyfélkapcsolati menedzser, eszter@synetiq.net