Synetiq - Ad performance through emotions | Kasszás Erzsi felemelkedése és tündöklése
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
16245
post-template-default,single,single-post,postid-16245,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kasszás Erzsi felemelkedése és tündöklése

Április végén eljött a nap amikor könnyes búcsút kellett vennünk Kasszás Erzsitől. Ez a megkerülhetetlen nőszemély, kampány intrójával egyből letette névjegyét a legemlékezetesebb, és legmegosztóbb karakterek csarnokában, majd folyamatos mosollyal az arcán varázsolta emlékezetessé a tradícionálisan rém unalmas termékajánlatokat. Bár mindegyik alakításáról lenne mit írni, mi most a nézőkre leginkább ható TOP 3 perfomanszt elevenítjük fel.

 

A göröngyös kezdet

 

 

Erzsi a platformnyitó kreatívval egyenesen berobbant a köztudatba, köszönhetően annak, hogy olyannyira harsány, mosolygós és szokatlan volt, hogy a nézők többsége képtelen volt nevetés nélkül megállni. A többiekről pedig gondoskodtak az internet mémgyárosai.

 

(Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez 👈🏼)

 

Zavarba ejtően magabiztos fellépése már az első pillanatban a képernyőre szegezte a tekinteteket (Engagement). A reklám csúcspontján előadott tánc pedig elsőre olyannyira bizarr volt, hogy a legtöbb néző kínos diszkomfortban élte át a súlyos másodperceket, amit viszont a márka oldott fel a végén.

A hirdetés nem csak stílusában, de márkára gyakorolt hatásában is kiemelkedő volt:  a keretes márkázásnak, és a mindenhol visszaköszönő piros színnek köszönhetően Erzsi elkezdte magával vinni a CBA-t Mosolyországba. Bár a szpot nem tudta felülírni a márka tudatos elutasítottságát, érzelmi hatását és emlékezetességét egyik trade reklám sem tudta megközelíteni tavaly tavasszal.

 

 

Erzsi a vigasztaló

 

 

Ugyan Erzsi és a Cicalány története szintén nem tette relevánsabbá és vonzóbbá a CBA termékajánlatait, ám érzelmileg sokkal hatásosabbnak, ezáltal emlékezetesebbnek bizonyult, mint a márka korábbi ajánlati szpotjai.

 

A szomorú lány sztorija és furcsa fizimiskája megragadta a nézők figyelmét, a segítőkész, kedves, a vevőire kellő figyelmet fordító Erzsi pedig  szimpátiát ébresztett bennük. Mindezek hozzájárultak, hogy a platform tovább építse a márkát, miszerint a CBA egy barátságos és vevőközpontú üzletlánc. Erzsi narrációja az ajánlat alatt nem csak frappánsan ágyazta be a történetbe az ajánlatot, de a provokatív stílus és a burkolt célzás a pofára ejtett magányos, macskás nőkre még szórakoztatónak is hatott. És hogy mire volt ez jó? Hát, hogy  a vigasztalásnak szánt CBA termékeken (chips és macskaeledel) tartsa a figyelmet. Erzsi karakterének erősségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elég volt a védjeggyé vált, huncut kacsintás a reklám végén, hogy újra magára vonja a nézők lankadó figyelmét.

 

 

A kacér Erzsi húsvéti nem locsolója

 

 

Erzsi nem csak egy játékos és vidám szeretetbomba volt, hanem ha az élet úgy hozta, akár még egy kis flörtre is kapható volt és gond nélkül kacérkodott is kedvenc vásárlóival.

 

 

A kezdő jelenetben nem volt egyértelmű Erzsi jelenléte, ezért a reklám laposan indult, azonban csupán Balázs Andi hangja is elég volt ahhoz, hogy felkeltse a figyelmet. A durcás kérdés (“Drágám, tojást akarsz és meg se locsolsz?”) szimpátiát ébresztett, a ledorongolt megilletődött férfi reakciója pedig mulattatta a nézőket. Erzsi huncut mosolya, kacérkodó, már-már flörtölő viselkedése pozitív érzelmi lenyomatot hagyott. Bár az ajánlat nem volt igazán figyelemfelkeltő, a frappáns felvezető szösszenetnek köszönhetően a nézők figyelme fennmaradt. A brandtag kedvező fogadtatása jól példázza a nézőkben megindult érzelmi változást a márkával szemben.

 

Az elmúlt egy évben a Kasszás Erzsi által fémjelzett platform egyértelműen pozitívan befolyásolta a CBA életét, mind érzelmi, mind pedig tudatos szinten. Kutatásaink alapján a  kampány hatására jelentősen többen lépnének be a CBA üzletekbe. De hogy a boltba lépve mi történik a vásárlókkal, az már az új főnökön múlik!

 

Ezúton köszönjük Erzsinek a sok vidám pillanatot és a nagytakarítást, amit a márka életében végzett!

És persze welcome on board, Icuka! 😉

 

 

 

A cikket írták:

Andorkó Dóra – media analyst

 

Kis Réka – senior insight consultant