Synetiq - Ad performance through emotions | TOP 3 júniusi reklám
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
16957
post-template-default,single,single-post,postid-16957,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TOP 3 júniusi reklám

Júniusban a magyar reklámokban is elkezdődött a nyár. A lépten-nyomon felbukkanó focilabdák és fülsüketítő gólörömök mellett a hónap top témája a nyaralás, kikapcsolódás volt. Ám a legtöbb reklám a kellemes érzéseken túl kevés nyomot hagyott a nézőkben. Lássuk, kik tudtak leginkább villantani a júniusi hónapban a Synetiq neuromarketinges reklámtesztjének eredményei alapján.

1. Lidl

 

 

(Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez 👈🏼)

A Lidl kimaxolta a nyarat: focival, kertipartival, grillezéssel és napsütéssel. A buliba márkázott szatyrokkal belibbenő női vendég széles mosolyával nem csak kellemes látványt nyújtott, de képes volt úgy beemelni a márkát a történetbe, hogy az épp olyan természetesnek hatott, mintha csak egy újabb jóbarát érkezett volna meg. Bár a pásztázó jelenetek nem sok lehetőséget hagytak a nézőknek, hogy bárkihez érdemben kapcsolódni tudjanak, a hangulat érzékletes bemutatása, a focilabdát kergető kutya és a VB ihletésű voice-over könnyedén és kellemesen reflektált a hónap aktualitásaira. A hangulattól és az ínycsiklandó ételektől roskadozó asztal látványától felcsigázott nézőknek a meglehetősen hétköznapi kóla-baracklé-tökmag kombó is elegendő volt, hogy bizalmat szavazzanak az áruházláncnak.

 

2. Voltaren Emulgel

 

 

 

 

Ugyan a Voltaren reklám néhány másodperces kerettörténete kétségkívül nem fog bevonulni a legemlékezetesebb koncepciók közé, azonban a termékdemók kivitelezése – és a termékújdonság – jócskán kompenzálni tudta a feledhető körítést. A masszázsfej használat közbeni bemutatása kimondottan érdekelte a nézőket, a legütősebb pillanat azonban mégis a demót lezáró játékos kezek jelenete volt. A vidám ujjak jól kifejezték a termék legfőbb előnyét (hogy nem lett maszatos a kéz), ráadásul kellően meglepőek voltak, hogy felkeltsék a figyelmet és bevésődjenek a nézők emlékezetébe.

 

3. Béres Magnézium 375

 

 

 

A Béres Mg 375 üdítő színfolt volt júniusban. A reklám a funkcionális előnyök és a stressz kellemetlen tüneteinek taglalása helyett egyszerűen olyan élethelyzeteket mutatott be, melyek stresszesebbé tehetik az embert a megszokottnál. A voice-over stílusa egyszerre segítette a gyorsan váltakozó jelenetek megértését, és érzékeltette a helyzetek komolyságát.

A mindenki számára ismerős élethelyzeteknek és a gördülékeny vizuális megvalósításnak hála, a nézők könnyedén rezonáltak az újabb és újabb szereplőkkel és szituációkkal. A felújítás alatt elhangzó narráció egyre stresszesebb tónusa fokozta a kíváncsiságot a termék felbukkanása előtt, így nem csoda, hogy a nézőket kimondottan érdekelte a megoldásként felbukkanó termék. A packshot és lényegretörő üzenete a nézők számára kellemes összhatáson túl a kipróbálást is remekül ösztönözte.

 

 

 

A cikket írta:

 

 

 

 

 

Kis Réka – senior insight consultant