Synetiq - Ad performance through emotions | TOP 3 augusztusi reklám
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17116
post-template-default,single,single-post,postid-17116,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TOP 3 augusztusi reklám

 

Az augusztus tartogatott még néhány új kalandot, mielőtt beköszöntött volna az őszi megfázás szezon. Lássuk, kik csempészték a legtöbb izgalmat a nyár végi forróságba.

1.Elvarázsolt minket a Kalumba világa

A hónap legizgalmasabb szereplője egyértelműen a Zwack és a Doupla koprodukciója volt.

 

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt tudatos értékei

(Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez 👈🏼 😉)

A Kalumba spiced gin madagaszkári ihletésű dzsungel-álomvilágában egy percre sem unatkozhatnak a nézők, ahogy azt az egyből megugró kíváncsiságuk is mutatja. A kaland során egy gyűrűsfarkú maki motívumot kell követnünk, amire remekül rávezette az embereket a reklám elején kétszer is – a bejárat fölött és a kártyák hátoldalán – frappánsan elhelyezett szimbólum. A maki már legelső felbukkanásakor a fiatalok (18-39) szívébe lopta magát.

A 18-39 évesek érzelmi görbéi

A misztikus világ elsőre ijesztően hatott a nézőkre, de az egzotikus szépségek tánca mégis magával ragadta őket. Ebben a világban úgy tűnik minden megtörténhet. Még az is, hogy a törzsfőnökkel kell megmérkőznünk valami furcsa táblajátékban, hogy elnyerjük a varázslatos italt. A dzsungel tripben egy váratlan fordulattal alászálló shotok és a körülöttük lebegő füge és fűszerek szépen segítették a termék legfőbb ismertető és megkülönböztető jegyeinek bevésődését. A reklámot záró, vadregényes packshoton elhelyezett palack, és rajta a maki motívum még utoljára megerősítette azt a kapaszkodót, ami egészen a polcoknál történő választásig kísérheti a nézőket.

Így aztán nem is csoda, hogy alig pár héttel a termék bevezetése után, egyetlen levetítést követően a vizsgálatunkba bevont emberek 88%-a emlékezett a márkára, 75%-uknak pedig olyannyira tetszett a kaland, hogy meg is kóstolná a Kalumbát.

 

2. Az OBI egy pillanatra feledtette velünk a legutóbbi lakásfelújítás sérelmeit

Aki már átesett az élményen, teljesen biztos benne, hogy egy lakásfelújítás egyáltalán nem olyan, mint ahogyan az OBI lefesti. Mindig épp az utolsó lámpa nem stimmel, és pont a díszítő festés lesz girbe-gurba.

 

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt tudatos értékei

Jött ezzel szemben az OBI, és azt mondta, feledjük most el egy picit a felújítás gyötrelmeit és emlékezzünk csak a szépre. Amikor végre “mindenottvanahollenniekell”. Lestrapált főhőseink hitetlenkedő arca annyira bájosan mutatta meg azokat a pillanatokat, amikor a dolgok végre a helyükre kerülnek – amúgy valószínűleg a hiányzó ez-az miatt a sokadik OBI látogatás után – hogy mindenkit lekenyereztek.

A reklám által bemutatott érzés és üzenet elsősorban a fiatalokat szólított meg.

A 18-39 évesek érzelmi görbéi

A sztorihoz tökéletesen passzoló letisztult termékajánlat, és jól ismert logo ezután már csak tette a dolgát, ösztönözte a nézőket, hogy fontolóra vegyék az áruház kínálatát legközelebb.

 

3. Kusturicás hangulat a Mini Kölcsön bevezető kampányában

Úgy tűnik a hazai ügynökségeknek jót tett a sok napsütés, mert a hónap harmadik helyezettje is egy hazai gyártás, a MicroCredit Zrt. és a 1080p ügynökség alkotása lett. A Mini Kölcsön bevezetőkampánya elmesélte Pali bájosan hétköznapi, enyhén Kusturicás beütésű történetét.

 

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt tudatos értékei

Az egyből az auránkba boxoló Pali ugyan elsőre nem volt túl szimpi, de két szerelmének említése közelebb csalogatta a nézőket. A kissé weirdo figura furcsa Boban Markovic szinti remixére komponált lánykérését már nem lehetett figyelemen kívül hagyni, így bár a végkifejlet nem volt teljesen világos, könnyedén átsiklottunk a Mini Kölcsön előnyeire: egy kis online elérhető, azonnali segítség, ha valami miatt megszorulnánk.

Bár a reklám hatására ezek az előnyök még nem tudták felvenni a versenyt a “nagy pénzintézetekkel”, az erős márkázásnak köszönhetően, az emlékezetes kis sztori, majd mindenki fejében elhelyezte valahol a márkát (84% felismerte, ami termék- és márkabevezetésnél nagyon szép eredmény), sőt 41%-uk fontolóra venné a cég szolgáltatásait is.

 

A cikket írta:

 

 

 

 

 

 

Kis Réka Fruzsina – senior insight consultant