Synetiq - Ad performance through emotions | TOP3 októberi reklám
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17524
post-template-default,single,single-post,postid-17524,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TOP3 októberi reklám

Már karácsony előtt beindult a kreativitás, ismét több hazai gyártású reklámot láthattunk októberben is a képernyőn. Lássuk kik nyerték meg leginkább a nézők szívét és agyát!

 

  1. Ivory – the perfect harmony

 

A Telenor új kampányában az emberek közötti különbségeken keresztül mutatta be új adatjegy ajánlatát. A már-már sztereotipikus, “fekete vagy fehér” ábrázolás remekül hatott a nézőkre, valóban tökéletes harmóniát teremtve így a történet és az ajánlat között.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

(Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez 👈🏼😉)

A dinamikus zenével megspékelt kezdőmondat (“Azt mondják kétféle ember létezik…”) kellően provaktívnak bizonyult ahhoz, hogy felkeltse a nézők figyelmét. Az ezt követő példák talán kevésbé voltak beszédesek, de “káposztás tészta-gate” (cukorral vs. cukor nélkül) elérte a kívánt hatást, a problémafelvetéssel könnyű volt azonosulni és bár kényelmetlen érzéseket ébresztett (ha édesen eszi valaki azért, ha sósan akkor meg azért…), de mégis involváló volt. A fő üzenet arról, hogy mindannyian változunk tovább tudta fokozni az érdeklődést, a különc, (már-már mániákus számba) menő macskaimádó pedig képes volt érzelmi csúcspontot teremteni. Az egyszerűen megfogalmazott, kedvező ajánlat roppant vonzó volt a közönség számára mind érzelmileg, mind pedig tudatosan. Az érdekes karakterekkel és frappáns narrációval operáló videó pedig illeszkedett a korábbi márkaképhez, így minden tekintetben ki tudott emelkedni az októberi reklámok közül.

  1. A kimerült apuka, aki csak egy sörre vágyott

 

 

A Borsodi új platformja eléggé üt, hiszen zsinórban másodjára került az élbolyba. Októberben egy újdonsült apuka éjszakai Borsodi Szitujával hódítottak.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

 

Az éjszakai altatás viszontagságai sokaknak ismerősek lehetnek, így nem véletlen, hogy a kimerült, sörre vágyó férfiember már az első pillanatban felkeltette a nézők figyelmét. A gumimalacra lépést követően felcsattanó, jellegzetes “Joplin-üvöltés” úgy hatott, mintha az éppen elalvó kisbaba zokogott volna fel és a frappáns voice-overrel kiegészülve (“Most tényleg? Másfél óra altatás után…pedig csak egy sört akartam.”) odaszögezték az emberek figyelmét a képernyőre. Az egyszerű, mindennapi kívánsággal nem volt nehéz rezonálnia a közönségnek, főhősünk küzdelme és kétségbeesett belső monológja emellett szórakoztató is volt, Ezért a kálvária végén  a nézők együtt tudtak örülni a sörét méltán kiérdemlő édesapával. Ilyen formában a “Szitu” egyértelművé vált, a karakterrel könnyű volt azonosulni és történetének hála a termékre is kellemes érzésekkel reagáltak a potenciális fogyasztók. Így nem meglepő, hogy tudatosan is hasított a szpot.

  1. A nagymama kalandja a portörlővel

 

 

A harmadik befutó az Ofotért lett, aki viccesen kifejező jeleneteken keresztül mutatta be, hogy miért is fontos a jó szemüveg.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

A takarítás ugyan nem kifejezetten a legvonzóbb foglalatosság, de a hatásfokozó zene és az néni lassú mozdulata egyből figyelmet váltott ki. A szőrös perzsamacskáját portörlővel összetévesztő,  rövidlátó nagymama nem csak a gag miatt volt szerethető (legszebb öröm a káröröm), hanem attól is, ahogy önmagán szórakozott. A játszóházban kisfia helyett egy kislányt  begyűjtő apuka szintén vidám pillanatokat okozott közönségnek, sőt a nézők empatikusan visszatükrözték a cserére ráeszmélő apa eltúlzott riadalmát. A márkamegjelenés és a hívószavak vonzóak voltak (“legjobb megoldás; tökéletes látás”), a megfelelő szemüveg kiválasztása, mint problémamegoldás pedig képes volt fenntartani a figyelmet az ajánlatig. A kiemelt kedvezmények szintén vonzónak bizonyultak, ezáltal tudatosan is megszólítva érezték magukat a nézők.

 

A cikket írta:

Andorkó Dóra – media analyst