Synetiq - Ad performance through emotions | TOP 3 januári reklám
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17625
post-template-default,single,single-post,postid-17625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TOP 3 januári reklám

Új év, új reklámok – de vajon milyen újdonsággal tudtak előrukkolni a reklámpiacon?  Mutatjuk kik lettek a 2019 januári top hirdetők.

 

A Telenor ügyes csalit dobott a versenytárs ügyfeleknek

 

A Telenor új számhordozásra buzdító kampányát különleges karakterei és laza hangvétele emelte ki a reklámzajból. A márkától már megszokott pörgős montázsvideó stílust ezúttal finoman provokatív voice-overrel és gyermeki játékossággal pezsdítették fel. Bár a kezdőképek nem voltak involválóak, a játékos voice-over és a váratlanul felbukkanó mackó csak becsalogatta a nézőket a málnásba. Ebbe a kellemes hangulatba érkezett a számhordozás témája, ami a lehetséges kételyekre adott válaszokkal nemcsak lebilincselte az embereket, de meg is nyugtatta őket, hogy nincs vesztenivalójuk. Ez és a frappánsan (bár lényegesen szárazabban) bemutatott készülékajánlat aztán megtette a hatását: a reklám kiemelkedően magas relevanciával és remek aktivizációs képességgel zárta a havi (és az éves telco) versenyt.

Zöld Marci sikerre vitte a Magnet Bank első kampányát

A MagNet Bank idén indította útjára első TV kampányát, ami egyből a hónap második helyezettje lett. Úgy tűnik, Zöldi Marci a kényszeresnek tűnő természetvédő, szatirikus portréja nem csak szerethető lett, de a márka értékeit is könnyedén közvetítette.

Ugyan Marci kezdeti bambaságával nem tudtak mit kezdeni a nézők, a Föld megmentésére tett kísérleteit látva magukra ismerhettek és kíváncsian várták hová fut ki a sztori. A fiú egyre abszurdabb természetvédelmi akciói (Bambi az ágyon, OCD-s szelektív hulladékgyűjtés) megkedveltették a karaktert. Az égő grill még jobban megdobta az amúgy is fokozott figyelmet mielőtt a narrátor áttért a környezetvédelem legégetőbb problémáira.

És mindezt miért? Azért, hogy a MagNet Bank szellemesen (és ironikusan) rámutathasson, hogy milyen elenyészően csekély hatással van a mindennapok “kisembere” ezekre a gondokra. Bár úgy tűnhet, ez a csavar teljesen kedvét szegte a nézőknek, épp ez teremtette meg az ideális érzelmi alapot a meggyőzéshez. A MagNet Bank hősként léphetett a színre, megmutatva hogy milyen ügyek képviseletén és támogatásán keresztül segít a pénzintézet abban, hogy jobbfejnek érezzük magukat.  

A Ketodex még élesebb képi metaforára cserélte ördögeit

A fájdalommal ádáz kardpárbajba keveredett pár felkeltette az érdeklődést, míg a látványos kivitelezés egyre közelebb hozta a nézőket. Ugyan láthatóan szükség volt néhány pillanatra, hogy helyre kerüljön a fejekben a metafora, amikor ez megtörtént, az “éles fájdalom” által bevitt találatok érzékenyen érintették a nézőket is. Mindeközben a narrátor által beszúrt indikációk segítettek a dinamikus és látványos képi metafora gyors megértésében. A termék bemutatása a történet után (leginkább a dobozról leugró molekula) kilógott a koncepcióból, meglehetősen száraznak és didaktikusnak hatott (ezzel eltávolítva a nézőket érzelmileg), a jól megfogalmazott termékelőnyök könnyedén meggyőzték az érdeklődőket. A teljes közönségen elért jó eredményeket is felülmúlta a reklám célcsoportra gyakorolt hatása. A fájdalomcsillapító használók még erősebben rezonáltak a bemutatottakra, és sokkal inkább fontolóra vennék a termék használatát a jövőben.

 

A cikket írta:

Kis Réka Fruzsina – senior insight consultant és Ézsiás-Nagy Szimonetta- media analyst