Synetiq - Ad performance through emotions | TOP3 februári reklám
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17681
post-template-default,single,single-post,postid-17681,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TOP3 februári reklám

Kátyús utak, egészséges ételek és költözés – a februári mezőny legjobb reklámjai megmutatták, hogy lehet és hogyan kell megszólítani a magyar tévénézőket, mi pedig megmutatjuk, melyik hirdetőknek köszönhetjük őket.

 

  1. Kicsit macskaköves, kicsit hepehupás, de a miénk – Opel

 

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

(Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez👈🏼😉)

A felvázolt problémára ergonomikus üléseivel olyan frappáns választ adott a márka, aminek a villamossínek sem kottyannak meg. Az Opel ezzel két legyet ütött egy csapásra: érzelmi kapcsolatot teremtett a közönséggel, és rávilágított, hogy hogyan segít elviselhetőbbé tenni egy mindennapos problémát a Grandland X modell. A német minőség ígéretével és az impozáns (1.6M Ft) kedvezménnyel megfejelve a márka arról is meggyőzte a nézőket, hogy utánajárjanak az ajánlatnak. Tehát  nemcsak érzelmileg futott nagyot a reklám, de tudatosan is megelőzte az elmúlt 12 hónap autóreklámait. A szemtelen hangvételű film kiemelkedett a havi reklámzajból: a nézők 42%-ának a logó látványa nélkül is eszébe jutott. Sőt, ezt a hangvételt és stílust a nézők illőnek találták a márkához is.

  1. Számít, mit mondasz a termékedről – Herz

 

Azt már tudjuk, hogy az ember szívébe a gyomrán át vezet az út, de a Herz rájött arra is, hogy a pénztárcát az agyon (és persze a fülön) keresztül érheti el. Filmjük egy tavalyi kreatív jól sikerült vágata.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

A reklámot indító szimpatikus fiatalemberrel könnyedén azonosultak a nézők. A sonka vonzó tulajdonságait jó ötlet volt a szuperfinomnak tűnő szendvicsek körítéseként felsorolni, ezzel a Herz sikeresen összekötötte a fejekben az egészségest a finommal.  A mosolygó srác és a vidám zene ideális hangulatot teremtett a packshothoz, ahol a szlogen és a csomagolt termék látványa képes volt felpezsdíteni a közönséget. Ez meg is látszik a szpot tudatos teljesítményén: a reklám az elmúlt egy év FMCG reklámai közül a legrelevánsabb lett, és kiemelkedő aktivizációs erővel bírt, mindemellett emlékezetes is maradt.

  1. Mindenhol jó, de a legjobb ott, ahol van internet – UPC

 

Mi az első, amit kicsomagolunk egy költözésnél? A UPC reklámja arra mutat rá, hogy mennyire elengedhetetlen részévé vált az internet (új) otthonunknak.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

A figyelemfelkeltő felütés és a zene kíváncsiságot ébresztett a közönségben, a költözés témájához könnyű volt kapcsolódni, így a UPC a nézők számára releváns témára tapintott rá. A márka fél perces reklámjában öt különféle módot említett, ahogyan az internethasználat beépül a mindennapjainkba, és ezt a narrátoron kívül a márka színeiben játszó keretekkel is hangsúlyozta. A nézők együtt tudtak érezni az ikeás bútor összerakásának nehézségeivel, és az ismerős pizzarendelés, instázás, filmezés is pozitív reakciókat váltott ki. A lakásavató említése a pihenő pár mutatása mellett kicsit megakasztotta a történetet, de a vonzó ajánlat itt is megtette hatását: az egyhavi ingyen internet amellett, hogy tetszést aratott, arra sarkallta a közönséget, hogy utánajárjanak az ajánlatnak, illetve hogy fontolóra vegyék a szolgáltatót. Ez az ú,j fiatalos lendület viszont úgy tűnik, hosszabb távon még nem azonosítható a UPC-vel, mert a film egyelőre nem tudta a nézők agyába vésni a márkát.

A cikket írta:

Ézsiás-Nagy Szimonetta- media analyst