Synetiq - Ad performance through emotions | TOP 3 márciusi reklám
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17765
post-template-default,single,single-post,postid-17765,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

TOP 3 márciusi reklám

Itt a tavasz, és vele itt vannak az előző havi mérésünk legjobb reklámjai – színes-szagos-hangos toplistánkban debütálnak az új, csinosabb görbéink is.

 

1. Nem csak a szemünk kívánja – Dr. Oetker

 

A Dr. Oetker vidám sütijei üde színfoltként robbantak be a márciusi reklámfelhozatalba, és meg sem álltak az első helyig.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

(Gyorstalpaló az érzelmi görbék elemzéséhez👈🏼😉)

A sütés, díszítés pillanatait bemutató képek a kisfilm első részében olyan jól sikerültek, hogy szinte érezni lehetett az olvadt csoki illatát és a puha tésztát az ujjaink alatt. (1)  A közönség értékelte a szinesztéziát, a narráció és a saját készítésű tortára büszkén mosolygó úriember tökéletes szinkronban kíváncsiságot ébresztettek a továbbiak iránt. (2) A rajzolt jelenet kicsit megakasztotta a történet ívét, de a vidám zene és a márka szlogenje a megfelelő érzelmi húrokat  pendítették meg, a nézők érdeklődése fokozódott. (3) Hobbicukrászunk húsvéti tragédiája sajnos elveszett a Dr. Oetker logója alatt, még a legszemfülesebbek sem szúrták ki. A jó minőség ígérete, a könnyen és gyorsan elkészíthető tészták tetszettek a közönségnek (4) és felkeltették az érdeklődésüket a termék iránt. A márka kisfilmje emlékezetes lett, válaszadóink többsége vissza tudta idézni a logó alapján.

2. Cukor nélkül, kis tejjel – Douwe Egberts Omnia

 

Az Omnia családi történeteket bemutató platformjának legújabbja belopta magát a nézők szívébe. A szlogen és a Margaret Island aláfestő zenéje hamar hozzánőttek a márkához.

 

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

A szúrós tekintetű apuka mellett szorongó srác helyzetével könnyedén azonosult a közönség, ehhez a kiválóan szerkesztett, az érzelmeket jól közvetítő hangeffektek és az ismerős dallamok is hozzájárultak. (1) A konyhába visszavonuló barátnővel is lehetett szimpatizálni. (2) A tapintható feszültségbe az Omnia kulcsponton lépett be: nemcsak a történet szerves részét, de egyenesen a helyzet megoldását adta.(3) A kialakult oldott lelki állapotban (4) kedvező fogadtatásra talált a termék, a reklám képes volt kíváncsiságot ébreszteni iránta a nézőkben. Az érzelmi csúcspont ügyes márkázásának köszönhetően a logót látva a közönség túlnyomó többsége fel tudta idézni a reklámot.

3. Ajtót nyitott a meggyőzésre – Raiffeisen

 

A hiperrealitás bejött a Raiffeisennek, a doboló kisfiú, a frusztrált kislány és a kicsit túlzottan büszke apuka elérte azt, ami általában csak kevés pénzügyi hirdetőnek sikerül – végig az ingerküszöb fölött tartotta a figyelmet.Sőt, a reklám a hitelaffinisek körén kívül is képes volt relevanciát teremteni és egy szélesebb közönséget megszólítani.

A 18-59 évesek érzelmi görbéi és benchmarkolt eredményei

A gyerekszobában uralkodó káosz azonnal a képernyőre szegezte a tekinteteket, a kislány mintha a szívünkből szólt volna, mikor nyomatékosan felszólította bátyját, hogy hagyja abba a dobolást. (1) A nézők egyetértettek anyuval abban, hogy ezeknek a gyerekeknek külön szoba kéne, de a hitel említése nem aratott tetszést.(2) A fix törlesztő kicsit javított a helyzeten (3), a képpel ügyesen megtámogatott szlogen pedig közelebb hozta a nézőket a tartalomhoz. (4) A Raiffeisen olyan jól választotta meg a kihangsúlyozandó termék tulajdonságokat, hogy reklámja az elmúlt 12 hónap pénzügyi felhozatalának legaktivizálóbbjai közé tudott kerülni. Nézőink kicsivel több, mint fele fontolóra venné a terméket, és a minta több, mint kétharmada fel tudta idézni a reklámot a márka logóját látván.

 

A cikket írta:

Ézsiás-Nagy Szimonetta, media analyst