Synetiq - Ad performance through emotions | Sikersztorik- Extreme Digital
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17790
page-template-default,page,page-id-17790,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Extreme Digital: Hatékonyabb kommunikáció neuromarketinggel

Highlightok:

 

  • A dinamika kiaknázásához a legfontosabb, hogy a vásárló a megfelelő időben, a rászabott tartalommal találkozzon
  • Egy új kampány készítésénél a legfontosabb cél a konkurenciától való megkülönböztetés
  • A Synetiq által pontosan meghatározható, hogy milyen jelenetek, headlineok, hang- és képhatások teljesítenek jól a célközönségen

Kihívások

A magyar e-commerce piacon jelenleg 4-5 erős, multinacionális háttérrel rendelkező vállalt van, így relatíve kis magyar cégként helytállni kihívást jelent. Az Extreme Digital kampányok fő célja, hogy adott időszakban, pl. egy adott hónap kereskedelmi hullámzásában egy olyan dinamikát hozzanak létre, amely által konkurens cégektől, vagy a piacról képesek fogyasztókat átcsábítani. Egyik legnehezebb feladat a pontos időzítés, azoknak a “peek”-eknek a megállapítása, melyben megvan a lehetőség, hogy a célpiacra szabott üzenettel bevonzzák azokat a fogyasztókat, akiket korábban nem sikerült.

Egy új kampány készítésénél a legfontosabb cél a konkurenciától való megkülönböztetés, márkaismertség növelése, valamint a megfelelő üzenet közvetítése.

Megoldás

A dinamika kiaknázásához a legfontosabb, hogy a vásárló a megfelelő időben, a rászabott tartalommal találkozzon. Bár a fő cél az értékesítés, érdemes a konverziókat gazdaságos szinten tartani, ehhez azonban meg kell határozni a leghatékonyabb eszközöket és üzeneteket. Fogyasztói szokások mérésére az online mutatók kifejezetten alkalmasak (pl. keresési előzmény, honlap forgalom), ám egyoldalú kommunikáció révén márkaimázs kampányt ezekre az analítikákra felépíteni nem lehet. Klasszikus piackutatásokból hátránya, hogy nem tárja fel a vásárlói döntési mechanizmusokat, pedig egy jó kampány pontosan ezeken a pontokon képes a fogyasztót befolyásolni.

Eredmény

Szarka Szilvia, az Extreme Digital marketingigazgatója azért tartja a kreatív tartalmak Synetiq általi hatékonyság mérését kiváltképp fontosnak, mert a tanultakat a reklámkészítés folyamatába beépítve, sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban képes vásárlókat nyerni, vagy konverziókat hozni. A neuromarketinges reklámteszteléssel lehetővé vált a fogyasztók érzelmeinek megismerése, kézzelfogható visszajelzést kaptak arról, hogy milyen jelenetek, headlineok, hang- és képhatások teljesítenek jól a célközönségen. Az Extreme Digital számára a legnagyobb konkurenciaharc a Black Friday, amihez a Synetiq pre-test insightjait használták fel, majd gyakorlatilag 0 Ft-ból, nagyon apró átalakításokkal egy sokkal hatékonyabb kommunikációt tudtak létrehozni. A tanultak alapján olyan szabályrendszert hoztak létre, amely segítenek abban, hogy ne kövessék el újra ugyanazt a hibát, így egyre hatékonyabb kommunikációs megoldásokat hoznak létre.

“A Synetiq-kel a TV szpotok mérései kapcsán egészen pontosan meg tudtuk azt nézni, hogy hogyan tudjuk úgy összerakni az üzenetet, hogy az hatást gyakoroljon a közönségre.”

 

Szarka Szilvia, Marketing igazgató, Extreme Digital