Synetiq - Ad performance through emotions | Sikersztorik – Spar
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17193
page-template-default,page,page-id-17193,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Spar: Neuromarketinggel az érzelmekre ható reklámokért

Image result for spar logo

Highlights

  • Egy reklámkampány sikeressége abban rejlik, hogy mennyire tudja átvinni a Spar értékeit és üzeneteit a vásárlóknak
  • A vásárlók érzelmeinek megismerése kulcsfontosságú, hiszen nagymértékben meghatározza a vásárlói döntéseket
  • A tanulságokat az ügynökséggel együtt levonva forgatják le a következő kampányt

Kihívások

Egy reklámkampány akkor sikeres, ha képes arra, hogy átvigye a Spar értékeit és üzenetiet a vásárlóknak. A Spar legfőbb kérdése az előkészítésnél, hogy hogyan épüljön fel a történet, milyen elemeket tartalmazzon a reklám, milyen zenét vágjanak alá, és mi legyen a reklám mondanivalója.

Számukra fontos, hogy visszajelzést kapjanak a munkájuk minőségéről, tehát a reklám célcsoportra gyakorolt hatásáról, hiszen végső soron a reklámnak támogatnia kell a céget üzleti céljaik elérésében. Az eddig használt kutatási módszereknél a vásárlóik őszinteségét torzíthatta az, hogy meg akart felelni a kérdezőnek, nem mert őszintén válaszolni a kérdésre, vagy pl. a fókuszcsoportos kutatásnál is egy hangosabb résztvevő elviheti a beszélgetést, ezáltal egyik ilyen kutatás sem hozott 100%-osan megbízható eredményt.

Megoldás

A Spar számára nélkülözhetetlen, hogy visszajelzést kapjanak a kreatív hatékonyságáról, hiszen szeretnék látni, hogy milyen hatást ért el a célcsoportnál. A kutatásokkal olyan adatokat nyernek, melyeket később a fejlődésük érdekében optimális módon tudnak felhasználni. A Synetiq-kel való együttműködés során rengeteg olyan tapasztalatra tettek szert a reklámfilmek terén, melyben számos újdonságot találtak a marketinges kollégák. Nikolett nagy hangsúlyt fektet a fogyasztók érzelmeinek megismerésére, hiszen szerinte ezek nagyon erősen meghatározzák a vásárlói döntéseket. A Synetiq módszertanával a Spar megismerhette a fogyasztóik érzéseit és reakcióit jelenetről jelenetre. Rugalmasságának köszönhetően a gyorsan és proaktívan adtak választ a Spar kérdéseire és igényeire, ezzel hozzájárulva a Spar teljesítményének növekedéséhez.

Eredmény

A Synetiqtől kapott insightokat a következő reklámfilm készítésekor az ügynökséggel együtt átnézik, majd a tanulságokat levonva készítik elő és forgatják le reklámot. A Spar már 2017 óta a Synetiq ügyfele, mely idő alatt 4 kampány elemzését végezték el. A riportok hozzájárultak ahhoz, hogy a Spar megtudja jó úton halad-e, vagy esetleg vannak-e olyan területei a reklámforgatásuknak, amiben fejlődni tudnának.

Nagyon fontos, hogy megtudjuk, hogy ténylegesen mi van a fogyasztó fejében és a szívében, mert hiszek abban, hogy az érzelmek nagyon erősen meghatározzák a vásárlói döntéseket.

Bene Nikoletta, Marketing vezető, Spar