Synetiq - Ad performance through emotions | Sikersztorik -Telekom
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
17009
page-template-default,page,page-id-17009,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Telekom: Marketing ROI növelés érzelmi insightokkal

Highlightok

  • A legnagyobb kihívás egy kampány megtérülése
  • A filmek akár előleges akár utólagos kielemzésével, adattal alátámasztott válaszok fogalmazódnak meg akár több vágatverzióról
  • A neuromarketing segítségével nem csak lemásolni lehet, ami működött, hanem a cégek megérthetik azt is, hogy mi miért működött

Kihívások

A legnagyobb kihívás a marketing-kommunikációs szakemberek számára az, hogy egy kampány megtérüljön. Az köztudott, hogy a büdzsé fele majdnem mindig megy a kukába, és csak a másik fele hasznosul. Ha valaki sikeres videót akar készíteni, azt két módon lehet:

  • 1) Utána kell nézni, mi az, ami jól működött a múltban, és ugyanolyat készíteni, vagy
  • 2) Megérteni, hogy mi miért működött.

A kampánytervezés elején még tiszta, hogy mi az üzleti és a kommunikációs cél, de ahogy halad előre a munka, egyre jobban személyes intuíción alapulnak a döntések, ami attól függően, hogy jól vagy rosszul döntünk, csökkenti a reklámfilmek hatékonyságát.

Megoldás

A Synetiq leginkább a kreatív megvalósításban segít a Telekomnak. Eddig nem nagyon volt lehetőség mérni, hogy reklámnézés közben mit éreznek az emberek. A Synetiq a Telekomos filmek több vágatverzióját is mérte, mielőtt adásba kerültek volna, így adattal alátámasztott válasz kaptak arra, hogy melyik eleme a reklámnak miért és a reklám melyik részén működött.  A neuromarketing segítségével nem csak lemásolni tudják, ami működött, hanem meg is értik, hogy mi miért működött.

Eredmény

Péter azt gondolja, hogy a “…half of it wasted” mondás egyre kevésbé igaz, mert egyre több adat áll rendelkezésre. A hagyományos kutatási módszerek használatával ugyan lehet csökkenteni ezt az 50%-os veszteséget, de a Synetiq egy teljesen új területre merészkedett be, új információkat ad, így akár már a 85-90%-os magabiztossági szintre is el lehet jutni, hogy jól költjük el a ránk bízott marketing-kommunikációs büdzsét.

A Synetiq egy új területre merészkedett be, új információkat adnak: akár már a 85-90%-os magabiztossági szintre is el tudunk jutni, hogy jól költjük el a ránk bízott marketing-kommunikációs büdzsét.

Juhász Péter Tibor, Marketing kommunikációs igazgató, Telekom