Synetiq - Ad performance through emotions | Sikersztorik – Telenor
synetiq, neuromarketing, ad tracking, video analysis, advert tracking, biometrical data, data-driven, market research
16513
page-template-default,page,page-id-16513,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Telenor: Hétköznapiból emlékezetest – Insightok a branding szolgálatában

Highlights

  • A kampányokkal az a céluk, hogy egy márkát építsenek, amely közelebb viszi őket az emberekhez
  • A Synetiq-től tudták meg, hogy sokszor nem ment át elég egyértelműen, hogy az adott reklám,  egy Telenor reklám. Így született meg az “és Telenor logó” befejezés

Kihívások

A Telenor legnagyobb kihívása az, hogy hogyan tegyen érdekessé egy olyan szolgáltatást, ami emberek számára már nagyon hétköznapi. A kampányok fő célja az, hogy nőjön az eladás, azonnal, illetve, hogy 1-2 év múlva is tudjanak többet eladni. Ehhez egy márkát kell építeni különböző atribútumok alapján,  ami közelebb viszi őket az emberekhez. A kampányok előtti mérésnek, a kampányok előtti kutatásban a legjobb, hogy segít, hogy az adott kampányon hogy javítsunk a lehető legtöbbet. Egy ideális világban ezt meg is tennénk. Azonban jellemzően nincs annyi időnk egy kampány megalkotására, mint amennyit szeretnénk. Ezért nem az a célunk, hogy tökéletes legyen a kampányunk. Az a cél, hogy minden kampányunk jobb legyen egy kicsit.

Megoldás

A Synetiq megbízhatóan ad arra vonatkozóan visszajelzést, hogy a reklámfilmnek egy-egy jelenete, eleme hogyan hat. Péter szerint nincs más olyan módszer, amely megbízhatóan tudna szétbontani egy 30 vagy 60 másodperces reklámfilmet és megtudná határozni, hogy hol lehet még azt optimalizálni. A marketinges szakmában mélyre kell ásni , amikor arról va szó, hogy milyen customer insight van egy üzenet mögött és mi az, amit valóban érez az ügyfél ennek hatására. A Telenor nagy szívesen vette azokat a javaslatokat, amelyek megmutatták, hogy mit tudnak tanulni ezekre vonatkozóan a korábbi munkáink, és mik azok a tanulságok, amiket később be tudnak építeni. A Synetiq ‘ad performance monitoring’ szolgáltatása tökéletesen kielégítette ezt az igényt.

Eredmény

Péter személyes kedvenc példája, ahol a Synetiq segített a Telenornak a fejlődésben, a branding a Hello Data kampánnyal kapcsolatban. Az első filmek után, azt a tanulságot vonták le, hogy nem megy egy át elég egyértelműen, hogy ez egy Telenor reklám. A Synetiq minden tesztelt verzióhoz csatolt egy hőtérképet, amiből kiderült, hogy a sarokban elhelyezett logó alig számít, mert senki nem néz oda. Ezután merült fel, hogy többször el kéne hangoznia a filmben, annak, hogy “Telenor”, de a márka őszinteségének megfelelően, nem ürügyet keresve akarták ezt megtenni. Így az egyik filmünket úgy kezdték, hogy “már megint egy új Telenor reklám”, egy másikat meg úgy fejeztek be, hogy “és Telenor logó”. Ez aztán egy rakást kérdést szült, hogy ez valami bent felejtett dolog-e. Nem az volt. Azóta a kutatásokból is kiderült, hogy az emberek szeretik ezeket. Úgyhogy köszönjük.

A legfontosabb változás a Synetiq-kel való közös munkánk óta, hogy a stratégiai elvárás, hogy egyre jobb kampányt csináljunk, materializálódott. Sokkal pontosabban tudjuk a filmeknél, hogy min kell változtatnunk ahhoz, hogy jobb legyen.

Civin Péter, Marketing vezető, Telenor